Színház, musical és operett augusztusban a Benczúr Kertben

Színház és zenés színház minden mennyiségben – ez jellemzi a Benczúr Kerti Esték 2024-es évadjának utolsó hónapját, az augusztust. Sztárfellépőkben nem lesz hiány!

A budapesti diplomatanegyed szívében található ősfás park szabadtéri színpadán augusztusban hét alkalommal gördül fel a képzeletbeli függöny.

Benczur_dunakanyar4_700_467

A Benczúr Kert először augusztus 3-án, szombaton várja a nézőket, amikor a Szentendrei Teátrum előadása érkezik vendégségbe. Karinthy Ferenc Dunakanyar című színművéből 1971-ben Szinetár Miklós rendezésében forgattak tévéjátékot, Hámori Ildikóval és Sztankay Istvánnal. A Szentendrei Teátrum ezúttal is a Dunakanyarhoz sok szállal kötődő Szinetár Miklóst kérte fel, hogy állítsa színre a népszerű egyfelvonásost, Szinetár Dóra és Makranczi Zalán főszereplésével.

Néhány nappal később, augusztus 5-én és 6-án is prózai előadás, a Mikor hazudtam? érkezik az Orlai Produkciótól. Tasnádi István író-rendező művének középpontjában Ildikó, a kiváló szakpolitikus áll, aki komoly karriernek néz elébe, amennyiben le tudja küzdeni egy apró hibáját – ugyanis nem tud hazudni. Az ugyancsak kétszereplős darabban Péterfy Bori és Rohonyi Barnabás látható.

Augusztus 8-án a legendás észak-macedón énekes, Esma Redžepova születésnapján a Nemzetközi Cigány Dal Napját rendezik meg a kertben, mely a sokszínűséget ünnepli cigány és nemcigány művészek részvételével, igazi forgataggal, több fellépővel, koncerttel, többe között a Hungarian FolkEmbassy, a Misztrál, a Romengo és Lakatos Mónika, valamint a Parno Graszt muzsikál.

A Musical Csillagok nyáron második alkalommal várja a műfaj szerelmeseit, augusztus 12-én. A zenés színház ma legnépszerűbb műfaja, a musical és annak magyar sztárjai állnak az est középpontjában. Közreműködik: Füredi Nikolett, Kocsis Dénes, Szomor György.

Augusztus 15-én az operetté lesz a főszerep. Idén 100 éves világhírű operett-szerzőnk, Kálmán Imre Marica grófnő című műve, amit 1924. február 28-án mutattak be a Theater an der Wienben. Világhódító útja azóta is töretlen, hiszen slágereit – Szép város Kolozsvár; De jó is lenne szerelmes lenni; Ringó vállú csengeri violám; Ne szólj, kicsim; Hej, cigány – azóta is mindenki ismeri, és folyamatos játsszák a világ különböző színházaiban, televíziókban, rádiókban és az interneten. A Mester és Marica című szcenírozott koncertben a 100 éves operett összes dala elhangzik, illetve egy keretjáték keretében maga Kálmán Imre emlékezik vissza a darab születésére, életére, munkásságára Benczúr Kert színpadán.

Pár nappal később, augusztus 18-án is Kálmán Imre és Lehár Ferenc művei állnak majd a középpontban Iván Ildikó mesterkurzusának zárókoncertjén. A résztvevők a fiatal, feltörekvő énekes nemzedék képviselői, a többi között Süle Dalma, Kapi Zsuzsanna és Szuromi Borbála.

benczur_kiskero_aisha

Augusztus 28-án Nyárbúcsúztató musicalest zárja az évadot. A Musical Klub jókedvű, romantikus, családias zenés műsorral készül a Benczúr Kerti Esték programsorozatban. Borsi László és Kocsák Tibor házigazdák egy párt hívnak el; akik esetében – sok minden más mellett – közös: a musical az életük. Sok zenével, ismert slágerekkel, kötetlen beszélgetésekkel, máshol nem hallható sztorikkal, kulisszatitkokkal, izgalmas meglepetésekkel, improvizációkkal készül majd a két sztárvendég: Kardffy Aisha és Kerényi Miklós Máté.

A Benczúr Kerti Esték részletes programjához IDE kattints!