2021 postás példaképe Farkas János

A tököli kézbesítőre szavaztak a legtöbben a Magyar Posta ötödik alkalommal meghirdetett Postás Példakép Díj felhívásában. A több tízezer szavazat bizonyítja, hogy a postások még mindig a társadalom megbecsül tagjai.

2021. október 13.

A képen Farkas János látható a postás példakép díjjal és oklevéllel a kezében.

Farkas János, Tököl posta értékesítő-kézbesítője a Postás Példakép Díj 2021 nyertese, az idei Postás Példakép! A 6 jelöltre a szűk kéthetes szavazási időszak alatt több tízezer szavazat érkezett. A mindvégig szoros versenyben végül Farkas János diadalmaskodott. A Postás Példakép és az 5 Példakép-jelölt az elismerést a Magyar Posta 2021 Postai Világnapi Ünnepségén vehette át.

A Magyar Posta 2017-ben, a 150 éves jubileumi programsorozat egyik elemeként alapította a Postás Példakép Díjat. Az elismerés célja, hogy megtaláljuk és bemutassuk azokat a munkatársainkat, akik szakmai teljesítményükkel és emberi hozzáállásukkal kiemelkedő teljesítményt nyújtanak, az ügyfelek bizalmát élvezik, és munkatársaik körében elismertek.

Farkas János, az idei Példakép-nyertes 27 éve postás. Évekig rótta Gazdagrét utcáit, betéve tudta, ki melyik házban lakik. Bár szerette a járását, a szíve hazahúzta, két éve már Tököl postán dolgozik. Előző és jelenlegi munkahelyén is egyöntetű a vélekedés: János a kézbesítők (egyik) gyöngye. A rá érkezett temérdek szavazat pedig bizonyítja, hogy az ügyfelei is imádják.

János szerint a kézbesítő számára az a legfontosabb, hogy alaposan ismerje a járását, az utcákat, az ott lakókat, és lelkiismeretes legyen, így a kézbesítés nem okozhat problémát.Jelenlegi körzete, Tököl nagyon közel áll a szívéhez, hiszen itt van otthon, a családjához közel. Ügyfeleinek bármikor kész segíteni, ha kérik, de szem előtt tartja azt is, hogy a család a legfontosabb. A tököli kiváló kézbesítőnek három gyermeke van, a legkisebb mindössze 2 éves. Jánostól nem idegen az sem, hogy meglepje az ügyfeleit, a nyári rekkenő hőségben például meghívta egy fagyira a környéken élő gyermekeket. Megnyugtatunk azonban mindenkit, ügyfelei nem ezért rajonganak érte

Gratulálunk Jánosnak!

A 2021 év Postás Példakép további jelöltjei (balról jobbra):

Postai_vilagnap-6241

Kovács Zoltán – Kerekegyháza Posta, egyesített- kézbesítő, címközvetítő

Hamzsik József – Pestszentlőrinc Posta 1, egyesített – kézbesítő,

Suta Gyuláné Éva – Almáskamarás Posta, egyesített – kézbesítő, címközvetítő

Laáber Tímea – Halászi Posta, postavezető

Pincés Judit – Siklós Posta, egyesített – kézbesítő, címközvetítő

Farkas János - Tököl posta, értékesítő - kézbesítő

Játékunkban nyereményakciót is hirdettünk azon ügyfeleink között, akik az idei Postás Példaképet jelölték. Sorsolással döntjük el, hogy ki kapja János jelölői közül az 50 000 Ft értékű ajándékutalványt. A szerencsés nyertest hamarosan értesítjük.

Magyar Posta Zrt.